Wat is netwerkbewaking?



Het gebruik van een oplossing voor netwerkbewaking geeft u controle over de technologie van uw organisatie en waardevolle informatie om u te helpen snel te handelen als er iets misgaat. Het houdt uw hele IT-omgeving in de gaten en stuurt u waarschuwingen als er iets niet goed werkt. Het kan zelfs voorspellen wanneer er problemen kunnen optreden. Al deze dingen komen samen om u tijd te besparen.

Wat is een netwerk?
Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar alle organisaties zijn afhankelijk van technologie. En in de wereld van vandaag wordt technologie steeds meer verbonden. Uw netwerk kan bestaan uit servers, modems, routers, switches, computers, tablets, IOT-apparaten, alle snoeren of stekkers die ze verbinden, en vele andere voorbeelden. Afhankelijk van de grootte van uw organisatie kan uw netwerk één of meerdere locaties omvatten. Deze netwerken kunnen snel groot, complex en moeilijk te onderhouden worden. Dit is waar netwerkbewaking om de hoek komt kijken.
Wat is netwerkmonitoring?
Netwerkmonitoring is het proces dat gegevens verzamelt van een breed scala aan apparaten en services en deze op een bruikbare manier presenteert. Er zijn talloze scenario's waarin netwerkmonitoring nuttig en zelfs cruciaal is voor uw bedrijfsvoering. Zonder een netwerkbewakingssysteem kan het zijn dat u tijd verspilt aan het zoeken naar het probleem, in de hoop dat u het tegenkomt. Maar er is een betere manier om het te doen!

Waarom u uw netwerk moet monitoren
De meeste systeembeheerders moeten met veel verantwoordelijkheden omgaan, en ongeacht de grootte van hun netwerken, het monitoren ervan zonder software is tijdrovend en vaak onvolledig. Dit kan leiden tot kostbare, vermijdbare rampen. Door aanpasbare software te gebruiken, kan een beheerder of team zijn IT-omgeving effectief onderhouden door proactief informatie te bewaken en indien nodig wijzigingen aan te brengen.

Wat kan worden gecontroleerd?
Elke IT-omgeving vereist mogelijk andere gegevens die moeten worden bewaakt, en flexibele softwareoplossingen kunnen vrijwel alles bewaken. Veelvoorkomende voorbeelden zijn internetbandbreedte, servers, cloudapplicaties, de website van uw bedrijf en netwerkapparaten zoals modems, routers en switches. Maar het is niet nodig om bij de basis te blijven: met de juiste software kunt u alles met een IP-adres monitoren, zelfs in complexe omgevingen. We hebben zelfs klanten gehad die bijenkorven monitoren, dus voel je vrij om creatief te worden met je monitoring!

Bekijk hier de volledige (engelstalige) blog voor meer informatie over netwerkmonitoring en hoe u de beste oplossing voor uw behoeften kunt kiezen:

https://bit.ly/3VSJOka